Благодаря, че сте с мен!

Това е моят първи пост, в моя първи блог. От известно време се каня да навляза в тези води и ето, че се престраших.

Тези от вас, които ме познават лично, знаят че не съм от приказливите. И може би сега се чудят на това начинание, чудят се какво имам да кажа.

Това е лесно: блогът е за фотография. Една необятна тема, която ме вълнува и ме е завладяла от известно време. Този блог ще бъде моят отдушник, моят начин да ви направя съпричастни.

Моята задача е да направя този блог интересен за вас: тези които се интересувате от фотографията като изкуство и като ежедневие. Защото фотографията е ежедневие. Колко от вас правят поне една снимка на ден? С мобилен телефон (ако не с камера). Мобилната фотография също е фотография. А снимането с телефон е всекидневие.

Всеки ден хората качват 300 милиона снимки във Фейсбук. И това е само фейсбук. Какво остава за Инстаграм… А снимките, които правим за нас и не постваме никъде, а пазим на телефоните си или в облачните платформи на Apple и Google? Те са безбройни, една вселена.

Фотографията е изкуство, бизнес, пазар. И тези неща се измерват с една дума: качество. То е това, което движи всяко едно начинание, било то предприемаческо или хоби.

Всички се стремим да правим нещата по-добре. Това се опитвам и аз с моята фотография. Това искам да предам и на вас и вашата практика на снимане и идея за фотографията.

Може би някой от вас вече правят страхотни кадри, но винаги има какво да се научи. Разбира се, никой не иска от вас да ставате фотографи. Но защо да не подобрите процеса, който използвате всеки ден? Или да изпробвате нещо ново?

Елате с мен на това пътешествие от истории. Ще се радвам ако последвате този блог.

До скоро!

„С добра компания пътят изглежда по кратък и приятен“ — Izaak Walton