Виждали сте ги навсякъде. Кашони, бутилки, кутии и всякакъв вид контейнери пълнещи се с пластмасови капачки по офиси, магазини, учреждения, домове. Навсякъде, където хората искат да помогнат поне с малко. А колко голямо може да се окаже „малкото“ се видя днес на благотворителната кампания „Капачки за Бъдеще“ на малкия паркинг пред стадион „Васил Левски“.

Целта на кампанията е да се събират достатъчно пари, с които да се закупуват кувьози за болници в по-малки градове. Зад кампанията стоят Лазар Радков и Мартина Йорданова, които днес с помощта на немалко доброволци се погрижиха организацията и логистиката да бъдат на ниво.

Аз днес бях там и снимах с цел да ви покажа мащабите на днешното събитие. А те бяха огромни за малкото парче земя, върху което премина всичко. Стотици автомобили и хиляди хора минаха оттам, за да остявят своите капачки. А тези, които нямаха капачки оставиха пари, но всеки които беше там си тръгна удовлетворен и усмихнат.

Най-усмихнати бяха малчуганите, които помагаха на големите и носеха бутилки и пликове, и гордо позираха с грамотите за дарители.

Спирам с описанието и ще оставя кадрите да говорят. По-добър съм с фотоапарата, отколкото с думите.

Пълната галерия от снимки можете да видите ТУК

А вие продължавайте да пълните вашите кутии и бутилки, защото ако не сте успели да дойдете днес, със сигурност ще имате нова възможност в бъдеще!