Какви са твоите предпочитания когато купуваш подаръчен ваучер? Предпочиташ класиката на хартията или си склонен да опиташ изцяло дигитална онлайн услуга? Тази статия има за цел да ти покаже ползите от последното.


  • Удобство

Да пазаруваш удобно от дивана, без да напускаш дома е част от нашата реалност. Вече всичко може да се достави до нашата врата, а дигитализацията на хартиени продукти и документи (и на основно място средства за разплащане) отдавна обуславя ежедневието ни. В неговата забързаност дигитализацията предлага незаменимо удобство. Незаменимо, защото тя пести време, което иначе не бихме могли да си върнем. Дигиталните ваучери са част от този прогрес. Това може да бъде един чудесен подарък за близък човек, който има същата стойност като предметния и няма да бъде по-малко оценен. Освен ползата на дистанционната покупка, не е за подценяване и ползата от отдалеченото подаряване: Ако живееш в друг град или държава и искаш да зарадваш някой далеч от теб, това би било добро решение.

Удобства има и за получаващия. Освен лесното осребряване на кода онлайн чрез резервация с няколко клика, предимство е, че получен дигитално ваучерът се съхранява на сигурно място в електронната поща. На мен поне ми се е случвало да загубя хартиен ваучер и да не мога да се възползвам от него. Особено ако ваучерът е с дълга валидност, често сме склонни да отложим осребряването му и да го приберем на „сигурно“ място.


  • Бързина

Неизменно свързан с това, че пестим време, с дигиталния ваучер също купуваме време. Избор на подарък в последния момент, липса на идеи? Колко често всеки от нас се е сблъсквал с тези предизвикателства в желанието си да зарадваме някой. Е, дигиталният ваучер е достъпен за секунди и често пъти е тук, за да спаси деня.


  • Щадящ околната среда

„Е какво толкова, една хартийка повече или по-малко“ може да си кажат някои от нас. Но замислете се за всичко свързано с целия процес около тази хартийка: трябва да бъде произведена самата хартия, подаръчния плик, мастилото за отпечатване. Но това е най-малкото. Ваучерът трябва да стигне до своя купувач: разходи за транспорт, човекочасове за доставка, вредни емисии от куриерски бусове, още хартия или найлон за опаковъчен плик, етикети за пратката. И в крайна сметка след като бъде употребен, хартиеният ваучер се превръща в поредното парче боклук, който в най-добрия случай ще бъде рециклиран, а най-лошият случай е познат на всички: бунището.