Бързо, лесно...за съжаление не вкусно, но пък ефективно!

В долните редове те очакват 3 бързи съвета за по-добри снимки с твоя смартфон

Готови? Започваме :)

  • Експозиция: Когато снимаш с телефона и кадрираш, докосвайки с пръст екрана ти казваш на камерата кое в снимката да бъде правилно експонирано (с точно количество осветеност). Банален пример: снимаш пейзаж, в горната част има небе, в долната - примерно сгради или планини. Преди да снимаш докосни небето и после докосни долната част, за да видиш как се променя осветеността.
  • Зуум: Ако си с телефон от последните 2 години (визирам от скъпите) има вероятност той да има допълнителна телефото камера. Ако не си с такъв телефон: този съвет е за теб :) Използвай дигиталния зуум на единствената камера на телефона, която имаш. Зуумваш като на снимка, с 2 пръста ако нямаш помощни бутони и слайдер. Ако не прекаляваш, можеш да кадрираш по този начин като хващаш обект по-далече от теб. Почти като с фотоапарат :)
  • Панорама: Няма да ти казвам как да направиш панорамна снимка с телефона, със сигурност си има такъв режим, който ти най-вероятно не ползваш много. Но ако все пак при следващия пейзаж се сетиш за него, пробвай да държиш и движиш телефона изправен вертикално (портретно), а не хоризонтално (пейзажно).