Ако гледате клипчета за техника в YouTube, това заглавие както и фактът, че е на английски може би няма да е мистерия за вас. За останалите пояснявам веднага: „What’s on my phone“ или „Какво имам на телефона си“ е популярен формат, в който видео блогъри (т.е. влогъри) представят приложенията за телефон, които ползват.

Аз самият съм изгледал доста такива клипчета в търсене на готини, продуктивни, полезни, практични приложения, които да ме улеснят, било то в работен процес или в ежедневни задачки. Та реших и аз да яхна тази вълна и да ви покажа известна част от приложенията на моя смартфон.

Отсега предупреждавам, че използвам Андроид и не мога да гарантирам, че всички споменати приложения са налични и за iOS (Sorry, Apple фенове 😦 )

Вместо да се впускам в писмени описания, съм подготвил един клип (демек влог) за ваше улеснение. А тук ще оставя само линковете към 15 приложения на които съм фен. Някои от тях съм намерил точно чрез гледане на такива клипове. Доста от приложенията са свързани с фотографията, така че сме си по темата, само с малки отклонения 🙂

Приятно гледане!

Notin – бързи бележки под формата на уведомления

Send Anywhere – лесен и удобен трансфер на файлове (Web, Android)

Selfissimo – Селфи фотосесия, забавна и като при моделите 🙂

Google Duo – Видеоразговори с високо качество

Nova Launcher – начален екран

Pic Frame – фото колажи

Snapseed – обработка на снимки, филтри

Muzei – тапети, фонове

Storyboard – видео под формата на сториборд/комикс

xCurrency – валутен конвертор

Google Photo Scan – сканирай снимки с телефона си

Google Lens – Гугъл обектив

Google Translate – Гугъл преводач

Android Auto – Ползвай телефона в автомобила си

My Data Manager – Монитор на обема данни (мобилни, WiFi, роуминг)

Кадър: от Unsplash